Casa di Strega's blogg

Alla inlägg den 11 mars 2011

Av casadistrega - 11 mars 2011 00:00

.

.

Idag avslutas dräktighetsvecka 7 och det är två veckor kvar till beräknad valpning. De blivande valparna har precis hunnit förbi sina första 100 mm i kroppslängd!

.

  

.

Dixie pustar och stånkar när hon försöker lägga sig. Hon - som nästan alltid ligger med frambenen korsade rakt framför sig, hakan ovanpå framtassarna och sådär lite snett med bakvagnen (på ena låret/skinkan) - har stora problem med det nu. Magen tar för stor plats, så att det översta låret liksom ”hänger i luften” när hon lagt sig och det är inte alls bekvämt.

.

De röda pilarna visar på nya "former" som Dixie inte haft förut.    

.

  . 

   .

Då reser hon sig med en lång suck och försöker sedan lägga sig helt rakt, som en sfinx. Men det går inte alls.

Förmodligen så trycker valparna på upp mot ryggen, för hon hinner knappt ner innan hon är uppe igen och tittar förebrående på oss allihop – och suckar lite högre.

.

Platt på sidan är det som funkar minst dåligt just nu. Då blir förvisso magen den högsta punkten på kroppen, men hon kan sträcka ut sig i sin fulla längd och så småningom somna (om hon är omstoppad med den blå filten, annars blir hon frusen efter någon kvart och måste resa sig och påkalla vår uppmärksamhet med små pip och puffanden).

.

  

.

Vi har köpt henne en stor mjuk (och dyr) dyna som gör det lite lättare att dunsa ner till liggande      och som dessutom reflekterar kroppsvärme - en Flectabed - som hon gillar mycket!

.

  

.

Dixiemagen mätte vi igår kväll och hennes midjemått ökar stadigt:

.

  

.

Vi har också fortsatt att samla på oss dagstidningar från när och fjärran – husse tar numera med sig dubbla eller tredubbla exemplar av gratistidningarna Metro & City när han hittar dem på Arlanda och/eller Centralen - så valparna borde hinna blir nog så allmänbildade, åtminstone vad gäller samtidsnyheter, på 8 veckor.   

.

Valplådans insida är nu lackad för tredje gången och står och torkar – vi borde kunna färdigställa valprummet under helgen som kommer.

.

Helgen kommer annars att gå i vårstorstädningens tecken.      Lika bra att få det gjort nu, för jag vet inte hur mycket tid det kommer att finnas över för sånt de kommande två månaderna. Och jag föredrar att pussa, fota & krama små pälsbollar då, framför att köra snabeldrake, så det valet var lätt.     

.

 Ha en bra helg alla!     

.

     

.


Frid!  

 .

Presentation


En prickig blogg om vårt hundliv. :)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

Get a (bad) translation


Ovido - Quiz & Flashcards