Casa di Strega's blogg

Direktlänk till inlägg 6 juli 2011

Semester?

Av casadistrega - 6 juli 2011 00:00

.

.

Jag vet inte om man har någon egentlig semester som egenföretagare – det är nog mer att vardagen ser lite annorlunda ut på sommaren, kanske?

 .

De yngsta döttrarna har åkt till sommarhuset i Jämtland ett par veckor med mormor, morfar och deras jättegamla katt Olga.

 .

   .

Husse har lagt om sina arbetstider från dag till kväll/natt och jag softar på i ullstumporna (nej, inte ullstrumpor på sommaren – barfota, förstås!) med högst normala hemmasaker; matlagning, bakning, tvätt, lite fotograferande, uppfostran och miljöträning av valp.

.

             

.

En och annan god bok ska nog också hinnas med innan sommaren är slut.

.

 

.

Trädgårdsskötsel tillhör inte våra favoritsysselsättningar, så vi låter Era och naturblommorna sköta om den biten alldeles själva.

 .

            

 .

Äldsta dottern läser sommarkurs/-er på sin högskola och jag förmodar att även hon uppfostrar och miljötränar sin valp Elmo när hon inte pluggar.

.

   .

 .

Vi var förbi hos henne i söndags - på väg hem från Jämtland - och Era & Elmo kände såklart igen varann och busade tills de föll ihop i små flämtande prickiga högar.

 .

 

   .

   .

 .

Och apropå flämtande prickiga högar; Dixie har tappat det mesta av sin moderliga värdighet gentemot valpflocken (som inte är en valpflock längre) och uppviglar sin dotter lika mycket som dottern uppviglar henne:

 .

 


   .

Underbart att se att hon börjar återfå sin ”normala” Al Qaida-mentalitet – vi var lite oroliga ett tag att hon skulle bli alltför vuxen, tråkig och träig efter valpkullen. Även Leo drar sitt strå till stacken och leker (och uppfostrar) den lilla.

 .

 

.. 

Vi har införskaffat nya bilburar till hundarna, då en mindre ommöblering i bagageutrymmet var nödvändig. Och en till namnskylt behövdes ju också.

 .

 

.

Det som står på schemat närmast är besiktning av bil och husvagn så att vi kan åka iväg om tid och möjlighet sammanfaller!

 .

Frid!     

.

 
 
Annki

Annki

6 juli 2011 09:16

Vilket fint sommarhus!
Oj vad stor den lilla har blivit!

http://pargas.bloggplatsen.se

 
emelie

emelie

6 juli 2011 11:34

du får blogga oftare, hon växer ju som ogräs! ;)

http://www.prickig.se

 
Eva

Eva

7 juli 2011 10:17

Vilket mysigt hus. Ha en riktig skön sommar.

http://prickhundar.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

7 juli 2011 22:21

Växer som kirskål och den lilla herrn har verkligen ett charmerande uttryck där han ligger på golvet!

http://pudal.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av casadistrega - 23 april 2012 00:00

. .   . Vi har fått ett mail från Danmark. Det var inte ett positivt mail den här gången. . Jag skriver mer senare. . Sov gott & dröm sött, lilla älskade tant Brun!    .    .  . . Frid!       . ...

Av casadistrega - 20 april 2012 00:00

. . På söndagen var det dags för den långa färden hem igen, fast utan mellandottern.      Hon stannade kvar hos våra vänner på/vid Ambassaden i väntan på att PRAO'n skulle börja. . . Ambassadens utsida: .   Ambassadens insida:  ...

Av casadistrega - 15 april 2012 00:00

.   Andra och sista dagen i Helsingfors innan vi lämnade över mellandottern till Ambassaden och for hem mot Sverige igen. Neo & Mille har hjälpt till med bilder! Tack!       . . . Det regnade även denna dag, men vi slapp iaf snöflingor o...

Av casadistrega - 13 april 2012 00:00

. . Är ni redo för en ny dos av värdelöst vetande?       . Here we go! . Eller, förresten – först två svar till Anette & Christina från förra inlägget; . Till Anette: Jag har också hört att man i vissa delar av Finland, liksom p...

Av casadistrega - 11 april 2012 00:00

. . Mellandottern är på PRAO nu. Vi trodde att det var skolans (och enbart skolans) sak att ordna PRAO-platser till sina elever, men antingen har vi missuppfattat det hela eller så har skolans ansvarsområde i det fallet numera hamnat på eleverna/...

Presentation


En prickig blogg om vårt hundliv. :)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

Get a (bad) translation


Ovido - Quiz & Flashcards