Casa di Strega's blogg

Direktlänk till inlägg 4 juni 2011

Liten summering.

Av casadistrega - 4 juni 2011 00:00

.

.

Nu har alla valparna hittat sina nya hem.

.

Det är dock fortfarande två valpar kvar i vårt Streganska hus; Elmo - herr Svart, som flyttar till midsommar och vår egen Era - tant Grön, som inte flyttar alls.

.

Lugnt och tyst är det nu. Och bara lite, lite hundmat & hundvälling går det åt. Vi behöver inte ens tvätta fällar varje dag längre.

.

Skurar golv gör vi förstås fortfarande, men valparna är ute lika mycket som de är inne, så inte ens det känns speciellt betungande.

.

.

Det har varit såå roligt att få följa valparna, ända från långt innan de var födda och fram tills nu. Det har inte direkt varit någon semester och det har förstås dykt upp några situationer som inte riktigt stämde överrens med vad som stod i böckerna. Otroligt lärorikt, och man inser att man omöjligt kan bli fullärd vad gäller hunduppföderi – någonsin.

.

Det har gått bra tycker vi, men vi har inte direkt blivit rika på det i pengar räknat – men att ha haft detta ogjort? Aldrig!

.

Vi kommer att behöva tapetsera om i valprummet, som f.ö inte kommer att vara valprum under ett bra tag framöver.

.

 

.   

Vi har lovat vår sköldpadda Tim att han ska få ärva det och således kommer han att få ett alldeles eget rum.

.

  

.

 

. 

Leo har väl inte riktigt varit road av alla valparna, men även det gick bättre än vad vi trodde att det skulle göra. Han har inte stressat upp sig sådär som han kunde göra när Dixie var liten, och han har febrilt försökt hålla på sin värdighet som ”stor, stark och gammal” hanhund i vår lilla flock – med varierande framgång…

.

  

.

Era inser inte (eller vill inte inse?   ) att han är äldst och ”värdigast”. Hon gör precis allt hon kan för att få honom att leka med henne, och han undviker henne så gott det går… Han törs inte nypa till henne när hon går över gränsen för vad som är respektfullt, för då får han smörj av Dixie och vi ”räddar” honom tätt som oftast, så att han får vila/sova/filosofera ifred.

.

Hans svans är fullkomligt oemotståndlig för prickiga valpar… Den prickiga på bilderna är Dixie 2007, och Era gör precis likadant 2011:

.

 

.   

Idag är husse i Norrtälje på traditionsenlig Custom Bike Show…

.

 

. 

…medan jag är hemma med småttarna, Dixie & Leo, då vi tyckte att det kanske var i tidigaste laget att lyssna på raka rör för de små valpöronen. Men nästa år är vi nog där allihopa!


.

.

Yngsta döttrarna är - som vanligt så här års – på scouthajk, den här gången i södra Dalarna. De är borta nästan en hel vecka, och ska laga sin mat över öppen eld, paddla kanot och grilla korv & marshmallows vid lägerbål på kvällarna. De kommer tillbaka trötta, smutsiga och förhoppningsvis glada den 6:e.

.

De har tidigare i maj hunnit med att gradera i ju jutsu och har nu bägge två grönt bälte:

.

 

*stolt mamma*

.

.

Lite blandade bilder från maj månad slänger jag in så här på slutet i dagens blogg:

.

Vår landskapsblomma Kungsängsliljan blommar för fullt. Den är vackert rutig – på riktigt:

.

 

. 

Herr Gul:

.

   

. 

Vår numera danska Tant Brun:

.

    

.

Dixie & herr Grön:

.

 


.Tant Brun & herr Gul:

.

 


.Flockgemenskap:

.

  

.

    

.

HUR man ligger är tydligen också något man kan ärva:

.

 

.

Alla valparna for iväg till veterinären den 27 maj för besiktning, chippning & vaccination.

Hela kullen blev u.a.     och de tog läkarbesöket med den största ro:

.

 

.  

.  


.

Ha en fortsatt trevlig helg alla!    

.


Frid!     

.

 
 
Marina

Marina

4 juni 2011 17:51

Hej Strega
Tack för dina vänliga trevliga snälla ord hos mig. Du är alltid välkommen åter ska du veta och jag blev så glad och lycklig att du skrev till mig.

Så du använder 2 stycken kameror, vad spännande. Foto är ett av mina stora intressen, älskar att fotografera. Det blir allt möjligt, djur, natur, macro, detaljer etc.

Vilka underbara fina hundfoton du har på dina Dalmantiner och ett stort grattis till din allra första valpkull. Roligt att en av valparna "Tant brun" fick ett hem i Danmark.

Så söt sköldpaddan Tim är, jättefin. Så fint att han fick ärva valprummet. Mycekt vacker Kungsängsliljan du har fotograferat. Mycket vacker.

Önskar dig en toppenhärlig och mycket trevlig fortsättning av helgen. Kram
Vänliga soliga hälsningar

http://hem.passagen.se/yamahatjej

 
Monica

Monica

4 juni 2011 21:56

Hoppsan vad fort det gått, redan leveransklara! Grattis till att alla fått bra hem och ha det så kul med de återstående två rackarungarna.

http://pudal.se

 
Pia

Pia

5 juni 2011 21:23

Härligt att höra att alla valpar fått bra hem Och söta tant brun blir ju nästan skåning :D Superfina bilder flockgemenskaps bilden blev en klar favorit. Nu är vi hemma från prickelägret som har varit alldeles perfekt :D så så småningom så blir det en låååång blogg hos oss elller jag kanske delar upp det Vi får se Nu ska jag sova efter 5 timmars bilfärd med husvagn bak

http://www.dalmatinerna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av casadistrega - 23 april 2012 00:00

. .   . Vi har fått ett mail från Danmark. Det var inte ett positivt mail den här gången. . Jag skriver mer senare. . Sov gott & dröm sött, lilla älskade tant Brun!    .    .  . . Frid!       . ...

Av casadistrega - 20 april 2012 00:00

. . På söndagen var det dags för den långa färden hem igen, fast utan mellandottern.      Hon stannade kvar hos våra vänner på/vid Ambassaden i väntan på att PRAO'n skulle börja. . . Ambassadens utsida: .   Ambassadens insida:  ...

Av casadistrega - 15 april 2012 00:00

.   Andra och sista dagen i Helsingfors innan vi lämnade över mellandottern till Ambassaden och for hem mot Sverige igen. Neo & Mille har hjälpt till med bilder! Tack!       . . . Det regnade även denna dag, men vi slapp iaf snöflingor o...

Av casadistrega - 13 april 2012 00:00

. . Är ni redo för en ny dos av värdelöst vetande?       . Here we go! . Eller, förresten – först två svar till Anette & Christina från förra inlägget; . Till Anette: Jag har också hört att man i vissa delar av Finland, liksom p...

Av casadistrega - 11 april 2012 00:00

. . Mellandottern är på PRAO nu. Vi trodde att det var skolans (och enbart skolans) sak att ordna PRAO-platser till sina elever, men antingen har vi missuppfattat det hela eller så har skolans ansvarsområde i det fallet numera hamnat på eleverna/...

Presentation


En prickig blogg om vårt hundliv. :)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

Get a (bad) translation


Skapa flashcards