Casa di Strega's blogg

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2010

Möss...

Av casadistrega - 14 oktober 2010 00:00

.

.

Att vintern snart är här, märks väldigt påtagligt när man som vi bor mitt i naturen. Ni som har följt oss tidigare känner igen den här bilden;

 .

         

 .

Årets musjakt är i full gång, och jag vet inte om skogsmössen blivit fler i år jämfört med tidigare år, eller om de bara har lärt sig att man inte mister livet i musdödarfällor i vårt hus – so far har vi iaf lyckats fånga in två, och det finns fler! Man hör dem tassa kvickt fram i innerväggarna, och man ser spår efter dem både här och där på morgnarna.

 .

I förra veckan var det någon av dem som lyckades sätta i sig drygt en halv maskindiskmedelstablett, med omslagspappret utspritt i mikrosmå bitar runt omkring brottsplatsen. Hoppas att den inte fick magont!

     

 .

Operation ”Övertala-husse-om-att-vi-verkligen-behöver-en-katt” pågår från alla fronter, men han verkar ha mer bekymmer med eventuella fästingar i sängen från nämnda eventuella katt, än att mössen bokstavligen äter oss ur huset…

.

En fråga till er läsare: -Visst finns det fungerande antifästingmedel även till katter, typ Frontline eller så?  

 .

Förvånansvärt är att Dixie och Leo tar mössens besök med största ro, och de sover sig igenom hela nätterna utan att vakna – de reagerar inte ens när plåtburkar faller ner i diskhon! (Vi har det mesta av våra torrvaror i plåtburkar numera, eftersom i princip inget annat verkar vara mussäkert).

 .

De är nog så duktiga på att både larma och vakta hus och tomt mot människor som passerar utanför, men skogsmössen verkar inte betraktas som något främmande.

.

  


.

Frid!    

.

--------------------------------------------------------------------

.

Säsongens musskörd:


     


 
ANNONS
 
Wilda

Wilda

14 oktober 2010 11:02

Har du prövat att märka upp dom så det inte är samma som kommer in igen? Har hört att man måste förflytta dom en avsevärd bit annars kommer dom tillbaks. :)

http://pargas.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Strega svarar Wilda

14 oktober 2010 12:41

Välkommen hit Wilda!
Jo, vi har märkt upp några möss med nagellack (förra året tror jag det var), just för att se om det var samma möss som återkom gång efter annan. Sjön där vi släppte ut dem ligger ungefär 500 m hemifrån och åtminstone en av dem har vi fångat in två gånger.
Efter den upptäckten så släpps mössen numera ut halvvägs till döttrarnas skola - 5 km (!) hemifrån. Och så långt från vårt hus har de inte lyckats ta sig tillbaka. :)
De får naturligtvis med sig lite matsäck, och vi har noga kollat att det inte finns några bebodda hus i närheten där vi slapper dem, då ju de flesta använder traditionella musfällor.

 
Pia

Pia

14 oktober 2010 12:57

Vi hade jättemycket möss för ca 10 år sen både inomhus och garaget. De sprang över golvet här och käkade det de kom åt. Vi köpte en sorts apparat som man sätter i vägguttaget. Vi har inte haft en mus sen vi gjorde det. De vi har hittar jag inte (det var ju jättelängesen i köpte dem) Men jag hittade en sida där de säljer ngt liknande Vi har 3 st, en i garaget 1 på bottenvåningen och en på övervåningen Och som sagt inte en enda mus sen vi började använda dem.
Vi köpte våra efter en artikel i Vi i villa
http://www.skadedjursfri.se/product.asp?prod=363

http://www.dalmatinerna.se

 
Ingen bild

Strega svarar Pia

14 oktober 2010 13:20

En dosa är beställd - och funkar den som den ska blir det fler senare!
Du har husses fulla uppskattning - han påstår att det blev biliigare än en katt. Hihi! :)

 
Anette o Nilla

Anette o Nilla

14 oktober 2010 15:09

Och funkar inte dosan på era möss så rekommenderar jag verkligen en katt eller två.
Hos mina svärföräldrar sprang dom små skogsmössen överallt, i köket, framför tv:n eller runt fötterna när man satt på toaletten. Men för 11 år sen skaffade dom en katt (jo, hon lever än, även om hon idag är för lat för att jaga möss, det sköter "kattungen" som är 3 år) Och inte en enda liten mus inne i huset sen Lilla Fröken flyttade in, så det fungerar garanterat. Förutom att det är mysigt när dom kryper tätt intill en i sängen. ;)

http://www.nilla.webb.se

 
emelie

emelie

14 oktober 2010 16:02

dosa låter tråkigare än katt. ;) och hur kan man vara emot att ha katt? knät blir väldigt kallt på vintern annars. ;)

http://www.prickig.se

 
Anette

Anette

15 oktober 2010 08:09

Jag är på husses sida å hoppas dosan fungerar =) För helst av allt vill man slippa en katt!

http://ivrigaizor.blogspot.com

 
Cilla

Cilla

16 oktober 2010 00:57

Kommer aldrig glommanar Hoppsan kom till oss... mamma hade ett musbo i vaggen bakom ett skap och hon var helt galen dar. Crispy ar ocksa jatteduktig musfangare!

http://daimilus.wordpress.com

 
Mimmi

Mimmi

17 oktober 2010 19:00

Visst finns det fästingmedel till katt! Det funkar dock olika bra... Vi har två katter (enbart utomhus så vi slipper ev. fästingar i sängen ;-)) där den ena knappt får några fästingar alls med frontline spot-on, medan den andra får hur många som helst. I somras provade vi frontline spray på den katten istället, och det funkade utmärkt.
Vi bor ju också på landet och hade möss både i uthus, bilar och inne i huset förr. Sedan katterna kom hit har vi inte sett spår av en enda mus på ovan nämnda platser. Katter är toppen! (I alla fall mot möss... i övrigt föredrar jag hundar som sällskap och kelkompisar).

http://www.dalmatiner.tk

 
Ingen bild

Strega svarar Mimmi

18 oktober 2010 14:42

Välkommen Mimmi!
Tack för Frontlinetipsen! Visste inte att de kunde fungera olika!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av casadistrega - 23 april 2012 00:00

. .   . Vi har fått ett mail från Danmark. Det var inte ett positivt mail den här gången. . Jag skriver mer senare. . Sov gott & dröm sött, lilla älskade tant Brun!    .    .  . . Frid!       . ...

Av casadistrega - 20 april 2012 00:00

. . På söndagen var det dags för den långa färden hem igen, fast utan mellandottern.      Hon stannade kvar hos våra vänner på/vid Ambassaden i väntan på att PRAO'n skulle börja. . . Ambassadens utsida: .   Ambassadens insida:  ...

Av casadistrega - 15 april 2012 00:00

.   Andra och sista dagen i Helsingfors innan vi lämnade över mellandottern till Ambassaden och for hem mot Sverige igen. Neo & Mille har hjälpt till med bilder! Tack!       . . . Det regnade även denna dag, men vi slapp iaf snöflingor o...

Av casadistrega - 13 april 2012 00:00

. . Är ni redo för en ny dos av värdelöst vetande?       . Here we go! . Eller, förresten – först två svar till Anette & Christina från förra inlägget; . Till Anette: Jag har också hört att man i vissa delar av Finland, liksom p...

Av casadistrega - 11 april 2012 00:00

. . Mellandottern är på PRAO nu. Vi trodde att det var skolans (och enbart skolans) sak att ordna PRAO-platser till sina elever, men antingen har vi missuppfattat det hela eller så har skolans ansvarsområde i det fallet numera hamnat på eleverna/...

Presentation


En prickig blogg om vårt hundliv. :)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Casa di Strega's blogg med Blogkeen
Följ Casa di Strega's blogg med Bloglovin'

Get a (bad) translation


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se